Spektakulär industribyggnad från tidigt 1900-tal som numera är en kulturell mötesplats för konst och musik eller bara en fikastund i annorlunda miljö.

Intill den brusande Dejeforsen i Klarälven finns Gamla Kraftstationen från tidigt 1900-tal. Den industriromantiska byggnaden är idag en fascinerande kulturarena med 11 meter högt i tak och mycket av originalinteriören kvar. Den unika konsthallen står i centrum och här visas massor av aktuell samtidskonst. Du upplever utställningar med både bredd och spets i olika tekniker och uttryck av såväl etablerade konstnärer som av nya talanger.

I ekologiska Culinarum Café serveras värmländska smaker bakade och lagade efter säsong och utifrån konceptet rustikt med finess. Under sommaren avnjuter du mat, vin, fika och glass i den lummiga trädgården som har utsikt över den magnifika Klarälven.

Med jämna mellanrum anordnas musikevenemang genom satsningen The Gamla Kraftstationen Music Club. För den som vill skapa i kreativ miljö finns Makerstation där det då och då erbjuds ledarledda workshops och kurser. I den lilla shopen kan du alltid köpa ditt eget Make your own-kit och skapa på egen hand – här på plats eller att ta med hem. Shopen erbjuder även fina produkter som teer, honung, sylt, choklad, böcker, konsthantverk, mm.

Cykla hit

Använd virtuella turen