Skutberget ligger 7 kilometer väster om Karlstad centrum och erbjuder både rekreation och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Det finns bad- och lekplatser, naturstigar och motionsspår både sommar- och vintertid. I området finns dessutom en camping som också erbjuder stuguthyrning.

Bada och må gott på Skutberget
Badplatsen är mycket populär och välbesökt. Här finns fina klippor, sandstränder och angränsande stora gräsytor för solbad, spel och lek. Den stora stranden som ligger rakt nedanför den stora huvudparkeringen är långgrund och passar bra för mindre barn. En del av Skutberget är dessutom tillgänglighetsanpassad med ramp ner till vattnet. Läs mer om Skutbergets badplats här.

Ta chansen att förena nytta med nöje
Här finns flera fina motionsspår av varierande längder så att alla kan hitta en lämplig utmaning. De är vackert dragna genom skogspartier och ibland med utsikt över Vänerns vatten. Elljusspåren är 800 meter, 3,5 kilometer och 5 kilometer och där släcks ljusen klockan 22.00. Dessutom finns det motionsspår på 7,5 och 10 km samt ett lite tuffare träningsspår på 10 km för den som vill utmana sig lite extra. Centralt på Skutberget ligger det en motionscentral med möjlighet till ombyte och dusch och den är avgiftsfri och öppen för alla. Läs mer på Karlstad kommuns webbplats.

Discgolf i naturskönt landskap
Det finns också möjlighet att spela discgolf på en av Sveriges 4 -stjärniga discgolfbanor med arton hål som är utspridda över området. Det kostar inget och behöver heller inte bokas. På den närliggande campingen First Camp Skutberget kan du dessutom köpa eller hyra discar om du inte har egna. Läs mer om First Camp Skutberget här.

Mountainbike i Skutbergets skogar
Är du sugen på att uppleva naturen på två hjul finns en mountainbikebana vid Skutbergets friluftsområde. Banan är ca 8,5 km lång i skiftande terräng och svårighetsgraden ligger ungefär på medelnivå. Startpunkten ligger nära den stora parkeringen vid entrén till campingen.
Läs mer om mountainbike på Skutberget här.

Äventyrsgolf för alla
Vill du spela minigolf finns det en EU-klassad äventyrsbana med 18 hål som byggdes 2016. De unika banorna som är roliga för både stora och små golfentusiaster hittar du på campingen First Camp Karlstad. Läs mer om First Camp Skutberget här

På med vandringsskorna
Är du sugen på en något längre vandringstur kan du starta på Skutberget och sätta riktning mot Kil. Leden är 22 kilometer lång och sträcker sig via naturreservaten Sörmon och Högemon vidare till Kilsravinerna och sedan Kils samhälle. De tre naturreservaten är av skilda karaktärer och bjuder på en spännande upplevelse. Läs mer om vandringsleden på Karlstad kommuns webbplats.

Förläng säsongen med längdskidor vintertid
När sommarsäsongen är över och höstlöven fallit börjar nästa säsong ute på Skutberget. Under vintern finns det nämligen fina skidspår i skogarna, bara det är tillräckligt med snö. Det finns motionsspår på 7,5 och 10 km samt ett träningsspår på 10 km.

Använd virtuella turen