Klarälvsbanan slingrar sig rakt genom den Värmländska naturen, från Karlstad i söder till Hagfors i norr. På vägen passerar du i tur och ordning Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors och Uddeholm. Klarälvsbanan är en nedlagd banvall, helt asfalterad och garanterat bilfri. På Klarälvsbanan reser du från ett öppet jordbrukslandskap i söder till den mörka och vänliga skogen i norr. Det finns möjlighet att hyra cykel på flera ställen nära Klarälvsbanan.

Klarälvsbanan är en 90 kilometer asfalterad och bilfri cykelled som löper längs en gammal banvall och sträcker sig från Karlstad till Uddeholm. Här reser du från ett öppet jordbrukslandskap i söder till den djupa och vänliga skogen i norr. Vid Klarälvsbanans start/slut, i norr och söder, ansluter Klarälvsleden som erbjuder dig ytterligare äventyr i fantastisk natur.

Den 130 kilometer långa Klarälvsleden går från skärgård till vildmark och består av en nordlig och sydlig del – båda med anslutning till Klarälvsbanan. Den norra delen, Uddeholm–Sysslebäck, är 120 kilometer lång och går på befintliga asfalt- och grusvägar. Den södra delen, Hammarö–Karlstad, är 10 kilometer lång och går på cykelbanor och småvägar genom samhällen.

Cykla Klarälvsbanan

Använd virtuella turen